Natte Cut

Menu

Lekker Klein Kutje

Club jacqueline loon op zand gillend klaarkomen

club jacqueline loon op zand gillend klaarkomen

Jan Verhulst, Coen Völker Uitgever: Wat als je bang bent opnieuw ziek te worden. Psychologen Coen Völker en Jan Verhulst deze laatste heeft zelf kanker gehad , maken in dit boek de angst die er na behandeling voor kanker kan bestaan, bespreekbaar. Ze gaan in op hoe angst ontstaat en geven je talloze praktische handvatten mee om de angst beter hanteerbaar te maken, zodat je je blik weer op de toekomst durft te richten. Merthe van der Bruggen. Zorgen in de zorg.

Ontroerend en helder geschreven egodocument van een zorgprofessional met borstkanker. Speciale aandacht voor namen en doseringen van medicijnen. Anneke Booij, apotheker, echtgenote en moeder, vecht sinds tegen borstkanker. Zij was ten tijde van de diagnose 35 jaar.

Inmiddels wordt zij palliatief op levenskwaliteit gericht behandeld. In dit boek deelt zij haar patiëntervaringen en aanbevelingen voor een betere zorg. Voor intimi is het een document voor later, voor professionals en lotgenoten kan het een bron van nuttige informatie zijn. Het onbegrepen leven van een wonderkind. Biografie van Henk Terlingen een bekende presentator opgeschreven door Jeroen Terlingen geen familie. Hij dronk teveel, had een milde vorm van het syndroom van Asperger en stierf aan kanker.

Gedurende zijn leven had hij dan ook vele conflicten met mensen met wie hij moest samenwerken, en ook zijn huwelijk kende dieptepunten. Jeroen Terlingen vraagt zich aan het eind van het boek af of het voor Henk Terlingen had uitgemaakt als  bij hem het syndroom van Asperger was geconstateerd.

Coping, Goed Leven, Levenseinde Perspektief: In boekvorm uitgegeven Duitstalig eerst digitaal dagboek waarin Wolfgang Herrndorf zijn leven met zijn dodelijke hersentumor beschreef. Herrndorf begon aan het digitale dagboek voor zijn vrienden, maar na een half jaar werd het voor een breed publiek toegankelijk.

Kathrin Passig Marcus Gärtner schreven een nawoord en voerden redactie uit. Asbestkanker heb je ook samen. Ze gaat in op ontstaan, gang door de gezondheidszorg, leven met, verwerking, emoties, dood en begrafenis.

Daarbij geeft ze toelichting op de experimentele behandeling die Guust kreeg toen Guust palliatief was geworden, niet meer zou genezen. Vervolgens licht ze toe wat voor invloed deze behandeling op Guust en haarzelf heeft gehad. Ze gaat daarbij in op complicaties, uitzaaiingen, botkanker, het krijgen van een gipskorset, nog meer uitzaaiingen. Hoe ze zich samen voorbereidden op de dood, de begrafenis, omgingen met en verwerking van emoties et cetera. Guust stierf eind In de tekst zijn ook gedichten verwerkt.

Autobiografie van een gezicht. Toen Lucinda negen was kreeg ze het Ewing-sarcoom, een zeldzaam soort botkanker. Ze raakte een groot deel van haar kaak kwijt en onderging vele reconstructie operaties. Grealy beschreef de ervaringen, ook het pesten van andere kinderen in dit boek in Meta du Crocq-Boonstra Uitgever: Schrijverij Mooi Mens Jaar: Ervaringsverhaal van Meta du Crocq-Boonstra over de periode waarin bij haar baarmoederkanker werd vastgesteld tot ongeveer een jaar daarna.

Veel nadruk ligt op alternatieve healingmethoden. Goed leesbaar, dicht bij de ervaring geschreven. Emoties, Evenwicht, Haaruitval Perspektief: Verhalen over borstkanker en het verwerkingsproces. Borstkanker, Kanker, Longembolie Thema's: Boelhouwer nam toen, twee jaar geleden, het besluit om beide borsten preventief te laten verwijderen. Ook worden ervaren verschillen in bejegening en behandeling toegelicht binnen de zorg in Nederland en België, waarbij de Nederlandse zorgervaring er slecht vanaf komt en de Belgische benadering een verademing bleek.

Met een nawoord van Dr. Peeters, plastisch chirurg o. Het boek is opgedragen aan haar overleden oma. Willemijn van Benthem Uitgever: In deze bundel staan verhalen van 25 bekende Nederlanders en Belgen over hun ervaringen met diverse vormen van kanker, hetzij omdat ze zelf kanker hebben gehad , of een partner, familielid of vriend.

Naast verschillen hadden zij een aantal dezelfde vragen waar zij in dit boek op ingaan. Coping, Evenwicht, Lotgenoten, Medepatienten Perspektief: Andere Gezondheidszorg, Perspectief Overigen Auteur: Prachtig, groot fotoboek A-5 formaat waarin, pagina groot, vrouwen gefotografeerd staan die allen een kort citaat leveren waarin ze beschrijven wat het krijgen van borstkanker met hen heeft gedaan.

Ze hebben verschillende behandelingen hebben ondergaan onder andere borstbesparende operaties of borstamputaties, één, géén of een gereconstrueerde borst en. Het is een naslagwerk waarin de vrouwen met borstkanker zich in verschillende stadia van borstkanker hebben blootgegeven, zich kwetsbaar hebben laten fotograferen. Boogaard Communications Consultancy, Jaar: Borstkanker in een pubergezin. Egodocument van Irene Jansen op basis van e-mails die ze verstuurd heeft gedurende de periode dat zij en haar gezin geconfronteerd werden met borstkanker bij Irene.

Ze beschrijft hoe zij, haar man Rob, en haar drie puberkinderen van 16,14 en 12 jaar deze periode hebben ervaren en beleefd. Mooi vormgegeven en voorzien van kleurenfoto's en illustraties van Irene zelf. Interviews met gezinsleden en mensen in de directe omgeving vullen het verhaal aan. Bergen verzetten na de diagnose borstkanker. Coping, Evenwicht, Zeggenchap Perspektief: Bijna twee jaar geleden, kreeg Hanny geheel vanuit het niets de diagnose borstkanker.

Ze had maar één doel: Het lukte haar om op een positieve manier de strijd aan te gaan met deze ziekte. Ze moest letterlijk bergen verzetten zowel fysiek als emotioneel. Om haar omgeving steeds op de hoogte te stellen van haar genezingsproces schreef ze 25 dagboekjes. In Bergen verzetten beschrijft ze haar onzekerheden, haar emoties, haar vallen en opstaan en haar rituelen om kracht te verzamelen ondersteund door opbeurende gedichten, spreuken, en tips voor de kankerpatiënt en de omgeving.

Hanny omschrijft het als volgt: Met behulp van dagboekfragmenten beschrijft Catharina Solitaire gebeurtenissen en emoties uit haar leven vanaf het moment waarop zij bij zichzelf gedurende het douchen een ingetrokken tepel ziet tot aan het einde van de behandelingen voor borstkanker. Waarna zij haar reis weer hervat, met "bestemming onbekend". Acute leukemie, Kanker, Ziekenhuisopname Thema's: Maarten van der Weijden Uitgever: Autobiografie van Maarten van der Weijden waarin hij ook achtergronden schetst, maar waarin vooral zijn ziekteperiode en zijn zwemcarriere centraal staan.

De nadruk ligt op hoe hij tegen die ziekteperiode aankijkt en hoe hij die heeft ervaren. Geschreven zoals Maarten bekend staat: Beter worden is niet voor watjes. Beenmergkanker, Eierstokkanker, Kanker Thema's: Heel de mens, Nazorg Perspektief: Egodocument, Perspectief Overigen Auteur: Danielle Pinedo, Bart van Eldert Uitgever: Voorzichtig staan twee bevriende journalisten weer op. Ging levensgevaarlijk ziek worden nog vanzelf, beter worden blijkt niet voor watjes.

Net als veel van de duizenden patiënten die tegenwoordig kanker doorstaan, merken zij hoe ingewikkeld overleven is. Ook blijkt ziekte een positieve kant te hebben. Nu kan alles anders zijn. Thuis, op het werk en in je hoofd. De auteurs laten in deze intieme briefwisseling ontroerend en met humor zien hoe ze de afgelopen jaren hun weg zochten in dit nieuwe extra bestaan.

Hoe een zware ziekte je beter kan maken. Een brievenboek vol levenskunst. Dood, Emoties, Rouw Auteur: Ria Bremer, Marianne de Groot Uitgever: Holkema en Warendorf Jaar: Wat er om gaat in een jarige kankerpatiente, een moeder van drie kinderen, die weet dat ze dood gaat. Een in door Ria Bremer en Marianne de Groot opgeschreven ervaringsverhaal van Ria Wijnen die weet dat ze gaat sterven en met behulp van bandjes en gesprekken haar verhaal laat optekenen.

Ze liet drie kinderen achter, wilde voor hen en haar man deze ervaring optekenen en ook voor eventuele andere kankerpati? Aangeboren afwijkingen, Hersentumor, Kanker, Tumor Thema's: Andere Gezondheidszorg, Egodocument Auteur: Bij jezelf blijven tijdens je ziekteproces. In dit boek van bladzijden gaat het niet om de ervaringen van een patiënt met een bepaalde ziekte of de behandeling voor een ziekte. Dit boek gaat over het doorkomen van de moeilijke periode als een levensbedreigende ziekte zich manifesteert.

Het is een soort handboek, dat de lezer wil voorbereiden en stap voor stap door de onvermijdelijke ellende heen helpen. Hoewel het boek berust op persoonlijke ervaringen van de schrijfster, heeft het in het algemeen een zakelijke toon en een systematische opzet, waarin een theoretische beschouwingen rondom de aard van aan een levensbedreigende ziekte verbonden ellende en uitdagingen worden afgewisseld met praktische oefeningen.

Maar het bevat ook een inleiding en een paar dagboekfragmenten die persoonlijke ervaringen weergeven. Bij jou ben ik veilig. Alzheimer, Dementie, Eierstokkanker, Kanker Thema's: Aftakeling, Emoties, Persoonlijke relaties, Zorgbelasting Perspektief: Ze beschrijft hoe zij zich door die periode heen sloegen en wat ze deed om hem zo lang mogelijk thuis te kunnen houden.

Goed Leven, Informatief, Lotgenoten Perspektief: In dit boek staan verhalen op basis van interviews van patienten of familie van patienten met een erfelijke of niet erfelijke vorm van darmkanker. Ook enige artsen die zich hebben gespecialiseerd in diverse vormen van darmkanker leveren en bijdrage. Alle personen geven een cijfer met korte toelichting waarmee zij hun waardering voor het leven tot uitdrukking brengen.

De opbrengst van dit boek komt gedeeltelijke ten goede aan de door de auteur opgerichte Stichting Vreemde Kronkels. Dokters in maten en soorten, Kwaliteit van zorg , Levenseinde, Persoonlijke relaties Perspektief: Pearson Education Benelux B.

Mijn leven met kanker. Sander Simons beschrijft in dit boek hoe hij in februari te horen kreeg dat hij longkanker had en waarschijnlijk nog ongeveer twee jaar te leven. Hij vertelde zijn omgeving meteen hoe de stand van zaken is en hoe deze diagnose en het verloop van zijn ziekte zijn leven veranderde.

Blij dat ik leef! Boek met tientallen levensverhalen, gedichten anekdotes van vrouwen met een handicap over leven met een handicap om te laten zien hoe het is om te leven met een handicap. Het boek is onderverdeeld in: Het leven zoals het is… voor ons Het leven zoals het is… voor onze ouders Hoe anderen ons zien OmkaderingEn bevat nuttige informatie en adressen. Emoties, Euthanasie, Levenseinde Perspektief: Het boek is geschreven vanuit de ogen van een dochter wier vader ernstig ziek is kanker en besluit euthanasie te willen.

Het is het soort egodocument dat gaat over de ervaring, verhaalt over hoe het is om dingen mee te maken. Carrie schrijft heel direct.

Het boek is autobiografisch en dus vanuit het ik perspectief geschreven, met terugblikken op eerdere jaren en haar relatie tot haar ouders. Doorspekt met Rotterdams dialect 'Ah joh, niks bonje'. Het leest makkelijk weg. Carrie schrijft recht vanuit het hart. Familieverhoudingen, Informatief, Medepatienten Perspektief: Face to Face spirit Jaar: Hoe blijf je in contact als kanker een rol speelt. Van de site blijf-incontact. De lezer krijgt inzicht in het leven, de gevoelens rondom de diagnose, de keuzes en reacties die de kankerpatiënt zoal van hun omgeving wel of niet meemaken tijdens hun periode van ziek zijn.

De diversiteit aan verhalen biedt verschillende mogelijkheden om in de spiegel naar jezelf te kijken en nieuwe ideeën op te doen. Elk verhaal eindigt met waardevolle tips. Bloemen, bijen en borstbollen. Het is zowel een boek met luister-cd als een muzikale voorleesvoorstelling. Het is ook zijn meest persoonlijke werk tot nog toe. Deprez vertelt heel open over de ziekte van zijn vrouw en de impact op hun gezin. Bo en het koekiemonster.

Pieter van Nieuwkerck Uitgever: Hoe mijn dochter haar borstkanker te lijf ging. Een veelbewogen jaar wordt in kroniekvorm verteld en laat zien dat bij een dergelijk ingrijpende gebeurtenis de wereld gewoon doordraait.

Dat geldt ook voor het gezin van Bo met dochtertje Ida en haar vriend Jelle. Bo ondergaat chemotherapie en een operatie, gevolgd door vele bestralingen. Het meest dramatische moment wordt door Bo beleefd wanneer de kapster de schaar in haar laatste plukken haar moet zetten en uiterlijk zichtbaar wordt wat zich binnen haar lichaam aan het voltrekken is.

Maar ook de hormonale behandeling die vijf jaar zal gaan duren valt haar aanvankelijk zwaar. Van Nieuwkerck noemt de kanker bij Bo het koekiemonster, omdat de kanker als een veelvraat gezonde cellen in een lichaam opvreet.

Bob D Huez Let s go to the Alp. Bob de Bruijn Uitgever: Verslag van pagina s over meedoen aan de Alpe d HuZes , maar dan lopend, niet fietsend. Bob beschrijft hierin hoe hij zich voorbereidde op deze sportieve uitdaging waarbij hij en andere mensen proberen om zes keer de Alpe d Huzes op te lopen, gedurende het jaarlijks terugkerende evenement Alpe d Huzes en hoe dit uiteindelijk verlopen is.

Bob deed het drie keer. Ook Peter Kapitein, een van de oprichters van Alpe d Huzes liep mee. Dood, Nazorg, Rouw Perspektief: Dit boek is geen ervaringsverhaal, maar een herinneringsboek voor Belle, de dochter van Peter Berk en Roos Berk-Glisten , die aan baarmoederhalskanker is overleden. Belle was toen 2 jaar. In verschillende hoofdstukken staan getuigenissen van familie en vrienden. Leest makkelijk en snel. Auto immuunstoornis, Kanker Thema's: Carolien Sikkenk, Kristel van den Brink Uitgever: Letsch en de Clercq Visuals Jaar: Door en voor vrouwen met borstkanker.

Zowel deskundigen, professionals maar meer ervaringsdeskundigen komen aan het woord: Een boek door en voor vrouwen met borstkanker. Een heel persoonlijk boek met ruimte voor de eigen gevoelens, lijstjes met tips en inspirerende gedachten, die helpen om de borstkanker een plaats te geven. Met de aankoop van dit boek wordt de Borstkanker Vereniging Nederland gesteund. Een lijdensweg door de eeuwen heen.

Een geschiedenis van de lijdensweg die vrouwen met borstkanker hebben ondergaan. Ingegaan wordt onder andere op de zware, gruwelijke operaties die in het verleden plaats vonden, de stille lijdensweg van Katharine Coman, het lijden van Sylvia Millecam in en het besluit van Christina Applegate, die haar beide borsten preventief liet amputeren omdat ze draagster van het gemuteerde BRCA1 gen was. De vrouwelijke borst is een symbool voor het vrouw-zijn en verbonden aan het moederschap, iets wat het psychische lijdenvoor vrouwen met borstkanker vaak groot maakt.

Angst voor het onbekende. Sinds , na de geboorte van mijn dochter Valerie , ben ik huisvrouw en moeder. In ben ik getrouwd met Rob en samen vormen wij een gelukkig gezin. In januari kreeg ik voor het eerst een oproep voor het bevolkingsonderzoek voor borstkanker en een week later kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Mijn wereld stortte in. Ik had veel gelezen over borstkanker, maar alles wat ik las was zwaar en vaak negatief.

Dit was niet mijn ervaring en gelukkig was ik vrij positief. Mijn gevoelens en ervaringen heb ik gedeeld op Facebook en na mijn laatste behandeling heb ik mijn verhaal op papier gezet.

Met mijn verhaal heb ik enkele vrouwen geholpen zodat ze wisten wat er ongeveer ging gebeuren. Nu, drie jaar later, heb ik mijn verhaal uitgebreid met meer ervaringen en simpel uitgelegd wat bepaalde behandelingen inhouden. Ik hoop dat ik met dit boek nog meer vrouwen kan bereiken. Natuurlijk ervaart iedereen het anders en geen enkele vrouw is hetzelfde, maar misschien dat mijn verhaal een beetje angst kan wegnemen.

De angst voor het onbekende. Coping, Evenwicht, Familieverhoudingen Perspektief: Kristien Van Den Bon Uitgever: Kristien is 43 als ze het verdict te horen krijgt: Op zoek naar een manier om met haar ziekte om te gaan start Kristien een weblog waarin ze in een onverbloemde stijl haar leven als kankerpatiënte beschrijft.

Haar dagboek is doorspekt met zwarte humor en zelfspot. Schrijven is een uitlaatklep en een wapen in de strijd tegen haar ziekte: Kristiens gedachtestrijd werkt inspirerend: Ze wordt een veel gevraagde gast om over het taboe kanker te spreken op symposia en in de media en doet dat in de haar kenmerkende no-nonsensestijl.

Boezemblues is een bewerking van de stukjes van haar weblog. Het boek geeft een rechtstreekse inkijk in het gevoelsleven van een sterke vrouw die gevangen zit tussen moed en wanhoop, een echtgenote en moeder die ering geslaagd is om in haar 'kankerjaar' nog intenser en gulziger te leven dan de jaren voordien. Bejegening, Praktische Problemen Perspektief: Henk van Daele Uitgever: Heldere en kritische beschrijving van de extra obstakels en de zoektocht naar informatie waar een mannelijke borstkankerpatient mee te maken krijgt in confrontatie met deze vrouwenziekte.

Borstkanker Mijn ervaring als arts en borstkankerpatiente. Arts als patient, Borstkanker, Kanker Thema's: Angst, Bejegening, Dokters in maten en soorten, Emoties Perspektief: Sofie de Vuijsere Uitgever: In dit boek vertelt Sofie, zelf radiologe en deel uitmakend van de borstgroep binnen haar ziekenhuis, het verhaal over haar borstkanker.

Hoe ze plots als arts pati? Borstkanker Tussen wanhoop en hoop. Coping, Spiritualiteit, Veerkracht Perspektief: Mira van Bemmelen Uitgever: De dag nadat Mira van Bemmelen te horen kreeg dat ze borstkanker heeft begint ze schrijven in een dagboek. De eerste 4 maanden beschrijft ze bijna dagelijks wat ze meemaakt, van diagnoses tot bestraling. Daarna schrijft ze gedurende anderhalf jaar over controles.

Mira wil niet vechten, maar haar borsten helpen. Niet het idee hebben dat ze oorlog voert, maar met liefde voor haar lijf proberen beter te worden. Zij deelden gevoelens van angst en blijdschap etc. Zo was zij actief bezig met beter worden. Bejegening, Coping, Persoonlijke relaties Perspektief: Egodocument van de in overleden Tiest Simons die docent tekenen was op het Petrus Canisius college te Alkmaar.

Het werd een ander verslag vanwege zijn betrokkenheid. Hij hoopte hiermee 'anderen rond deze ingrijpende ziekte misschien van dienst te kunnen zijn. Het boek is geschreven vanuit de Pink Ribbon gedachte om borstkanker uit de taboesfeer te halen. In het boek staan ervaringen van beroemde jonge vrouwen die vertellen dat ze borstkanker hebben naast medische informatie en antwoorden op diverse vragen.

Ook is er ruimte overgelaten voor eigen opmerkingen en ervaringen, gedachten etc. Jacob Gelt Dekker Uitgever: Het boek is een verzameling van ervaringsverhalen geschreven door Jacob Gelt Dekker. Alle verhalen hebben als overeenkomst de ziekte borstkanker, maar elk staat verhaal op zich door een verschillend perspectief.

Maar ik ben moeder!!!! En ben dus met opgeheven hoofd de operaties en behandelingen in gegaan. Gevecht tussen lichaam en geest. Vanaf dag 1 dat ik met de diagnose borstkanker werd geconfronteerd, heb ik een blog bijgehouden. En al mijn blogs gebundeld. Een persoonlijk dagboek met ups en downs' Boek van pagina's. Hersentumor, Kanker, Verplegenden als zieken, Ziekenhuisopname Thema's: Dagboek van een hersentumor. Egodocument waarin ervaringen met het leven met een hersentumor en ervaringen met de zorg in Nederland en Duitsland helder en direct zijn beschreven.

Het boek Brainstorm is een weblog in boekvorm, de lezer volgt de schrijfster Joke Goudriaan van oktober tot en met december Bejegening, Coping, Goed Leven Perspektief: Martin de Jong Uitgever: Over keepen, kanker en de weg naar herstel. Ervaringsverhaal van 78 pagina's geschreven door Martin de Jong en Huib van der Wal over de keeperervaringen van Martin de Jong en de periode dat bij hem teelbalkanker werd geconstateerd en behandeld werd.

Met illustratieve kleurenfoto's, een voorwoord van Jaap van der Elst, wethouder sportzaken gemeente Noordoostpolder, een stukje uit De keeper is altijd alleen van Erik Brouwer, een bijlage over teelbalkanker. De meeropbrengst van het boek gaat naar stichting KiKa kinderkanker. Levenseinde, Lotgenoten, Nazorg Perspektief: In deze bundel staan 14 openhartige gesprekken met bekende Nederlanders over hun leven nadat ze de diagnose kanker hadden gehad.

Darmkanker, Kanker, Maag- en darmaandoeningen Thema's: Wat ik van mijn darmen heb geleerd. Suzanne Bos kreeg op haar 21ste Polyposis een vorm van darmkanker. Ze lag daardoor regelmatig in het ziekenhuis en werd 8 jaar later haar dikke darm verwijderd. Suzanne verwerkte haar ervaringen in columns. Hierna volgde dit boek met persoonlijke verhalen, afgewisseld met praktische tips over gezond leven en een optimale werking van de darmen.

Judith Strik had een rhapdomyosarcoom een zeer kwaadaardig gezwel in het dwarsgestreepte spierweefsel dat na vijf jaar terug bleek te zijn gekomen. Weer ondergaat ze gesteund door vriend Bram en haar familie behandelingen.

In het boek is haar passie voor voetbal rode draad. Hoogtepunt voor haar is dan ook een ontmoeting met Ruud van Nistelrooy. Judith kan tenslotte niet van de kanker genezen; in het nawoord beschrijft haar familie haar overlijden in juli Bureaucratie, Informatief, Kwaliteit van zorg , Persoonlijke relaties Perspektief: Karin beschrijft hoe ze borstkanker krijgt, wat dat met haar doet, en hoe ze langs allerlei mensen, instanties loketten gaat om de juiste zorg te krijgen.

Ze beschrijft met genoeg afstand, nuchter en een soms ironische toon wat dat voor effect heeft op haar en haar puberdochters. In deel 1 wisselen vakantieherinneringen en confrontatie met borstkanker zich af. Deel 2 bespreekt de gevolgen als ontslag, revalidatieprogramma, keuring, nieuwe zin zoeken etc. Achterin het boek staan enige borst kankerorganisaties, hulpverleningsinstanties en websites genoemd. Karin maakt gebruik van haar dagboek, e-mails.

De schrijfster weet voldoende afstand te houden van haar eigen emoties en vervalt niet in dramatiek of zelfmedelijden. Deskundigheid, Hulpverleningsrelatie, Levenseinde, Rouw Perspektief: Pia de Jong Uitgever: We kunnen het niet alleen, we hebben deze vaderlijke man nodig als bondgenoot.

De prognoses waren zeer slecht: In dit boek beschrijft Pia de Jong hoe ze de periode na de diagnose door zijn gekomen en wat ze op hun weg tegenkwamen. Charlotte Er ligt vast wel iets moois in t verschiet.

Goed Leven, Positief Denken Perspektief: Carine van Huffel Uitgever: Dagboek van Carine de moeder van Charlotte Blomme die op 9 jarige leeftijd leukemie, in krijgt.

Ze beschrijft in haar dagboek hoe hun leven eruitzag, dat haar wereld instortte, hoe ze de chemotherapieen en behandelingen overleefden. Het isolement van Charlotte, contact via telefoon achter glas, en hoe er na 8 maanden hoop kwam.

In , na vijf jaar, werd ze genezen verklaard. Na tien jaar treden ze samen op in 'Kom op tegen kanker' en vertellen ook waarom ze deze periode niet willen vergeten of verbloemen; omdat ze hebben leren genieten van kleine dingen en kanker geen vieze ziekte is. Borstkanker, Kanker, Suicide, Uitzaaiingen Thema's: Dood, Heel de mens, Persoonlijke relaties Perspektief: Leven op de grens tussen wanhoop en vertrouwen.

Negen jaar geleden bleek dat Christine Lafaille 48 , filosofe en Germaniste, samenwonend met Mies en hun twee kinderen Jorrit en Mirke borstkanker had. Ze begint het boek met kort weer te geven hoe die eerste periode was. Tussen de regels door lees je hoe moeilijk ze het in die periode had.

Ze deed een zelfmoordpoging die meer een hulpvraag was, ook al omdat haar relatie met Mies toen een dip had. Haar relatie word weer beter en de kanker wordt genezen verklaard. Totdat in de kanker weer terugkwam, maar nu in haar botten. In het boek gaat ze meer in op deze periode. De Bezige Bij Jaar: Ervaringsverhaal in stripvorm over Borstkanker.

Met heldere felle kleuren en zeer veel expressie getekend en geschreven. Een redacteur van Glamour vroeg Marisa of ze een stripverhaal wilde maken toen ze ziek werd. Het tekenen heeft haar geholpen om controle over haar leven te houden: Chemogirl gaat verfilmd worden met Cate Blanchett in de hoofdrol.

Clara Elisabeth 19 jaar. Anne van Wijck Uitgever: In dit boek beschrijft Anne van Wijck hoe de laatste 9 maanden uit het leven van haar dochter Clara waren.

Clara overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Clara en Anne hadden gesprekken over leven, sterven, en wat er na de dood zou kunnen zijn. Daarbij komen angsten, pijn en ontreddering aan bod. De gesprekken hielpen deze last te dragen. Anne beschrijft ook hoe haar dochter haar dood gaan heeft kunnen aanvaarden. Met dagboekfragmenten van Clara. Le Anne Schreiber Uitgever: Een dochter vertelt over de dood van haar moeder.

Dagboek van de Amerikaanse journaliste Le Anne Schreiber die op haar veertigste gestopt was met werken en km ten Noorden van New York in een dorp was gaan wonen om van het leven te genieten. Dan krijgt haar moeder alvleesklierkanker en vraagt haar dochter te komen. Le Anne geeft gehoor aan die wens en beschrijft in dit boek hoe die periode en het sterfproces van haar moeder is geweest. Hoe zij omging met woede, hoop,verdriet, protest,om te komen tot aanvaarding en hoe haar eigen zoektocht naar een nieuw leven daardoor werd be?

Viking Penguin, New York Beenmergtransplantatie, Chronische leukemie, Kanker, Ziekenhuisopname Thema's: Familieverhoudingen, Hulpverleningsrelatie, Humor, Kwaliteit van zorg , Persoonlijke relaties, Veerkracht Perspektief: Hanneke de Wit Uitgever: Hanneke de Wit kreeg in chronische myloide leukemie leed.

Zij onderging diverse behandelingen en kreeg uiteindelijk een beenmergtransplantatie. In dit dagboek beschrijft zij hoe ze deze periode heeft ervaren. Zij moest ruim zes weken in een geisoleerde tent blijven en beschrijft wat en wie haar heeft geholpen, verplegend personeel, artsen en familie en vrienden ieder op hun eigen manier. Zelf heeft ze veel gehad aan haar humor, moed en doorzettingsvermogen.

Hannek stierf in op na een tweede transplantatie. Zij werd 29 jaar. Euthanasie, Familieverhoudingen, Levenseinde Perspektief: Libra en Libris Jaar: Een persoonlijk verhaal over euthanasie. Een boek over de vader van Maranne die ongeneeslijk ziek werd. Hij stierf met behulp van euthanasie. Marianne beschrijft hoe de familie kijkt naar de keuzes die haar vader maakt omdat hij ernstig ziek is en een lijdensweg tegemoet gaat voordat hij sterven zal. Zij zien hoe de strijd verloopt van hun vader die kiest voor euthanasie.

Dag voor dag leven. Acute leukemie, Kanker, Kinderkanker Thema's: Dit boek is een fotoboek voorzien van korte teksten over twee Zweedse kleuters met leukemie.

Te zien is, hoe de behandeling uitgevoerd wordt in Zweden. Omdat de Nederlandse behandelingen afwijken van de Zweedse, is toelichting soms nodig. Kanker, Non-Hodgkin lymfoom Thema's: Anne-Rose Corrine Hermer Uitgever: De moeder van de schrijfster was zeer gehecht aan haar huisdieren. Het eten, het wandelen, sympathieke en onsympathieke bezoekers, het dicht tegen mama aan op bed kunnen slapen, het zorgen voor en passen op mama, het stoeien met en klagen over de mede huisgenoten.

Dagboek van Jip Keijzer. Evenwicht, Levenseinde, Vernieuwende patientvriendelijke ideeen Perspektief: Academische uitgeverij Eburon Jaar: Kanker is een cadeau? Dit kleine boekje 52 bladzijden is samengesteld uit dagboekaantekeningen en e-mails van Jip Keijzer.

Hij is 25 wanneer er bij hem botkanker wordt geconstateerd. In het boek volgen we zijn lotgevallen, en leren we hem kennen als een energieke jonge man die moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Gratis te downloaden via http: Borstkanker, Eierstokkanker, Kanker Thema's: Bejegening, Deskundigheid, Heel de mens, Technologie Auteur: Nicole van der Spek Uitgever: In dit dagboek lezen we over een jarige vrouw die BRCA1-gendraagster is.

Door dit gen hebben vrouwen een verhoogde kans op borst- en eierstokkanker. Er wordt verteld hoe Sofi omgaat met de uitslag van de afgenomen DNA test en hoe ze eerste borst- en eierstokcontroles in het ziekenhuis ervaren heeft. Er wordt nagedacht over het voorruitzicht van een eventuele amputatie van de borsten en eierstokken. En wat en hoe vertel je hierover aan een nieuwe geliefde? Dagboek van welke vrouw?

Nynke Jonker Vries Uitgever: Foute boel, foute boel.! Dan ga ik wel even naar de dokter. Ze beschrijft de gang door de gezondheidszorg en reflecteert daarbij op wat het met haar en haar omgeving doet. Ze gaat in op effecten van behandelingen, hoe zij haar omgeving over de borstkanker vertelt, hoe zij reageren.

Ze licht toe welke beslissingen ze waarom genomen heeft over al dan niet een borstreconstructie, en hoe zij als jonge 21 -jarige vrouw met mooie borsten waar ze trots op was cup F , omgaat met emoties, behandelingen en verlies van haar borsten. Vervolgens blijkt de borstreconstructie lastiger en maar beperkt op te leveren wat ze zou willen.

Complicaties maken dat een gereconstrueerde borst weer verwijderd moet worden. Aan het eind van het boek schrijft Nynke Jonker Vries een brief aan haar tumor, licht toe wat ze wel en niet zal missen van de periode waarin ze behandeld werd en hoe haar leven er uitziet in juli Een verhaal over borstkanker. Ze beschrijft hoe de kanker bezit van haar neemt, en er weer los van komt. Kanker, Oogkanker, Ouderenzorg Thema's: Dood, Levenseinde, Palliatieve zorg Perspektief: Het zijn erg ontroerende stukken die respect afdwingen, waarin Sacks terugblikt op zijn leven, nadenkt over de periode waar hij in zit en het naderende einde.

Dansen op dun ijs. Hersentumor, Kanker, Tumor Thema's: Dood, Levenseinde, Rouw Perspektief: Pernilla Glaser een jonge, Zweedse, aankomende regisseuse, beschrijft in dit boek haar liefde voor Robson, een van origine Braziliaans acteur, die ziek wordt.

Hij blijkt een hersentumor en tumoren op zijn ruggengraat te hebben. Pernilla Glaser beschrijft hun relatie, de impact van de ziekte op hun leven, zijn dood en de verwerking daarvan.

Ze schetst de gebeurtenissen chronologisch en in korte fragmenten. Ik ben ervoor en erna. Ik ben tweeëntwintig jaar oud en mijn man is drie maanden geleden gestorven. Keer op keer vertel ik het mezelf. Maar ik geloof me niet. Dansen op een zijden draad. Evenwicht, Informatief, Rouw Perspektief: Nicky Westerhof beschrijft in dit boek waarom zij haar borsten op jarige leeftijd weg liet halen: Zij schreef het boek zes jaar na deze operatie.

Ze gaat niet alleen in op hoe ze tot dit besluit kwam, haar gang door de gezondheidszorg, de operatie en hoe haar omgeving, onder andere haar twee zussen, op haar besluit reageerden. Ze schrijft ook over de impact van de ziekte op het leven van haar moeder zelf, haar omgeving, hoe zij allen ermee omgingen, en hoe haar moeder stierf. Een helder, vlot leesbaar verhaal. Goed dat het er is omdat meer jongere vrouwen geconfronteerd worden met deze problematiek.

Kroniek van een ablatie. Al schrijvend verwerkt  de Zwitserse Anne Cuneo dat ze borstkanker heeft. Dit is haar dagboek. Ze schrijft over de manier waarop borstkanker bij haar ontdekt werd, de amputatie van een borst,angsten en wisselende successen. Cuneo is politiek bewust en ziet de ziekte als symptoom van haar onvolledige leven en een onderdrukkende maatschappij.

Daardoor hebben mensen geen aandacht voor zuiver leven, dat "vleugje blauw" dat ze zouden moeten toevoegen aan een vercommercialiseerd leven. Dat wat mijn leven totaal veranderde.

Een dagboek na de diagnose kanker. Zij licht in dagboekvorm de periode toe vanaf juni tot 2 juli en gaat, naast hoe haar leven loopt, onder andere in op diagnose, operatie, chemo en APK behandelingen Pdf downloadbaar met preview: Ans van Heck Uitgever: Fotoboek van 53 pagina s waarin portretten staan van 19 vrouwen en twee mannen die borstkanker kregen.

Naast de foto s zijn teksten toegevoegd varierend van gedicht tot toelichtend verhaal. Met een voorwoord van Claartje van der Kraan, psychologe bij het Helen Dowling Instutuut en een inleiding en dankwoord van Ans van Heck. De opbrengst van het boek gaat naar het KWF. Deskundigheid, Dokters in maten en soorten Perspektief: Melanie van t Hof Uitgever: Ervaringsverhaal van Melanie van t Hof, die leverkanker kreeg en ongeneeslijk ziek werd verklaard. Haar kanker soort was zo agressief dat ze niet in aanmerking kwam voor een gewone donorlever.

Ze beschrijft in dit boek haar zoektocht naar overleving waarbij ze ook alternatieve therapieen zocht: Navajo indianen zingen bijvoorbeeld healing songs voor haar, gedurende een reis in Amerika. Uiteindelijk kreeg ze in Gent een toen nog afgekeurde donorlever, een lever met een te hoog natriumgehalte, en overleeft.

Ze beschrijft wat ze gedurende deze periode heeft ervaren en hoe ze dat beleefd heeft. In een nawoord licht ze ook toe hoe ze tegenover alternatieve kruiden ten aanzien van genezing stond: Alvleesklierkanker, Kanker, Mond en keelkanker, Prostaatkanker Thema's: Levenseinde, Lotgenoten, Rouw Perspektief: Gesprekken over het einde van het leven.

Jannetje Koelewijn sprak een huisarts met leukemie, een dominee met alvleesklierkanker, een boer met prostaatkanker, een junk met keelkanker, een vrouw met diabetes die haar zoon terugvond en een zieke dochter die haar moeder aan kanker verloor over wat de ziekte met hen deed en over het naderende levenseinde. Voor De alledaagse dood zocht ze hen weer op - of hun nabestaanden. De alledaagse dood van mijn vader. Paul Kersten beschrijft in dit boek wat de dood van zijn vader, die de ziekte van Kahler had, bij hem teweegbracht.

Er was sprake van een gefrustreerde vader-zoon relatie. In het boek beschrijft hij een verdrongen liefde voor zijn vader. Ervaringsverhaal van Petra vanaf 5 juni , over de periode waarin bij haar borstkanker werd geconstateerd, behandeld en gedurende de eerste periode erna, tot en met mei Het boek leest makkelijk, geschreven in een prettige vlotte stijl, en dagboekachtig van opzet. De ambitie van de hoop. Familieverhoudingen, Positief Denken Perspektief: Egodocument van Ivo Boschman , vader van Eva die op driejarige leeftijd bloedkanker kreeg.

Hij beschrijft hoe Eva door de medische molen ging en hoe hun gezin Eva, zus Julia moeder Ingrid en Ivo zelf daarmee omgingen. Hoe zij steeds ook probeerden te genieten van het leven. Boschman schreef het boek toen Eva nog behandeld werd. Op de website staan ook nog dagboekfragmenten uit latere jaren. Ook laat ze zien hoe met veel zaken werd omgegaan halverwege de vorige eeuw. Ze beschrijft moeilijke en verdrietige tijden die haar familie overkomen, maar los van alle moeilijkheden overheersen toch de mooie en liefdevolle momenten en het grote geluk wat haar gezin haar brengt.

De kern van het verhaal geeft in zijn hele setting de tijd van weleer aan. Het geheel getuigt van de eenzaamheid en worsteling van de hoofdpersoon. Borstkanker, Kanker, Medische fouten Thema's: Bejegening, Communicatie, Dokters in maten en soorten Perspektief: Reiny de Jong-Smit Uitgever: Toegelicht wordt de tocht door de gezondheidszorg, bejegening, operaties, behandelingen, opnames, complicaties en perioden thuis.

Nadruk ligt daarbij op hoe de schrijfster de ziekte, behandelingen en operaties ervaren heeft en hoe dat verschilde van de medici die haar behandelden. De auteur op de achterflap van het boek: Ik wil vooral het verschil in beleving tot uitdrukking brengen tussen de medische wereld en aan de andere kant de lijfelijke en geestelijke ervaring van de patiënt. Waar de artsen en in mindere mate de verpleegkundigen de patiënt gewoon invoegen in hun dagelijkse routine, is het voor de patiënt, voor wie alles in het ziekenhuis nieuw is, op bijna elk gebied een ingrijpende ervaring.

Klaas ten Holt Uitgever: Ontroerend, dichterlijk en grappig verslag van het eerste jaar van de auteur als weduwnaar van Bibian Harmsen — , die overleed aan alvleesklierkanker. Een blog, een ode aan een bijzondere vrouw en meer dan dat: Met liefdevolle beschrijvingen van alledaagse gebeurtenissen, overpeinzingen, gedichten en herinneringen.

Na de begrafenis, wanneer Klaas met zijn kinderen voor een tijdje naar België vertrekt, is er pas ruimte om na te denken over wat er is gebeurd en hoe nu verder, als weduwnaar en als vader van drie opgroeiende kinderen van zeven, elf en twaalf. De complete weduwnaar is het openhartige verslag van het eerste jaar van een weduwnaar, die er alles aan doet om er met zijn kinderen iets moois van te maken.

Tegelijkertijd beschrijft Klaas het gemis van Bibian, dat telkens van kleur verandert, blikt hij terug op zijn eigen familiegeschiedenis, en is er ten slotte een nieuwe liefde.

De dag van de grote K. Kanker, Longkanker, Ziekenhuisopname Thema's: Dood, Kwaliteit van zorg , Persoonlijke relaties, Voeding Perspektief: Slechts drie maanden en drie dagen duurde de strijd. Over dit moedige duel met de dood gaat dit boek; opgetekend in een dagjournaal en aangevuld met een aantal kaders over onze ervaringen en meningen. Hij bespreekt hoe zij deze periode hebben ervaren, hoe hun zoon, vriendinnen en vrienden reageerden. Hoe de zorg verliep en het ziekteproces, wat dat met hen deed, hoe Els stierf en begraven werd.

De dans van de schaduw. Dood, Evenwicht, Rouw Perspektief: Ze zet uiteen hoe de dood elke dag in de vorm van een schaduw met haar meedanst.

Hoe dit haar strijdbaar maakt, maar ook eenzaam en verdrietig. Welke effecten dit heeft op haar echtgenoot en kinderen. Verbijstering en chaos, kwetsbaarheid en kracht, loslaten en overgave komen aan de orde. Ook jezelf zien en jezelf zijn. De Dans van de Schaduw gaat over Ineke, door Ineke en over het ontdekken van haar eigen kracht en eigen wijsheid. Beenmergkanker, Drugsverslaving, Kanker, Verslaving Thema's: Janwillem de Hoop Uitgever: Dit gebeurt juist op een moment dat het leven hem voor het eerst echt lijkt toe te lachen.

Nog maar een paar jaar eerder is hij met veel moeite zijn heroïneverslaving te boven gekomen. Hij is gelukkig in de liefde en samen met zijn broer runt hij een goedlopend bedrijf. De derde engel is het openhartige relaas van de strijd, de wanhoop en de pijn die Janwillem heeft moeten doorstaan.

Eerst tijdens zijn verslaving en afkickperiode, daarna tijdens de tien jaar van zijn ziekte en het even zware als wonderbaarlijke pad naar de genezing. Voor zover bekend is hij de enige ter wereld die getransplanteerd is met de stamcellen uit de navelstreng van zijn eigen dochter. Daarnaast is deze levensgeschiedenis een ode aan vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Maar bovenal vormt het een getuigenis van Janwillems zwaarbevochten geloof in God, van zijn overgave aan diens liefde en - zo symbolisch kan een naam zijn - van de hoop dat er, ook in inktzwarte tijden, toch uitzicht is op verlossing.

Ondanks de aard van het thema en de heftigheid van sommige gebeurtenissen is De derde engel geen loodzwaar verslag geworden, maar eerder een toegankelijke, herkenbare en soms zelfs lichtvoetige vertelling, die niets verbloemt en waarin de auteur zichzelf bepaald niet spaart.

Arts als patient, Kanker, Mond en keelkanker Thema's: Communicatie, Dokters in maten en soorten, Emoties, Kwaliteit van zorg Perspektief: Hoe een vreselijke ziekte een bron van inspiratie werd. Ervaringsverhaal op grond van het dagboek van Edward E. Rosenbaum, een arts die baanbrekend werk op het gebied van de toepassing van penicilline deed, waarvoor hij een onderscheiding kreeg. Hij hield het bij gedurende de -succesvolle- therapie die hij kreeg, toen bij hem kwaadaardige tumoren in de keel werden geconstateerd.

Van de ene dag op de andere ging hij van de artsenrol die hij al gedurende lange tijd vervulde in de patientenrol nadat in een routine onderzoek keelkanker werd geconstateerd. Vanaf die dag beleefde hij zelf wat het betekende om patient te zijn, moest vernederingen ondergaan die hij niet had verwacht, kende angst en verdriet, hulpeloosheid en hoop, rouwde, stelde moedig moeilijke vragen en wachtte gespannen op de antwoorden.

Hij herkende ook de morbide humor van artsen, de, geveinsde empathie, het tekort aan inlevingsvermogen, verkeerde diagnoses. De dood in het leven van Anneke. Angst, Dood, Emoties, Levenseinde Perspektief: Twee vleugels van dezelfde vogel. Gedurende de laatste 17 maanden van haar leven trokken de journalisten Yoeke en Michiel op met de jarige Anneke een alleenstaande moeder van twee kinderen, die borstkanker heeft. Ze kende geen praktische boeken over de dood in het dagelijks leven, over de aftakeling van het lichaam, het geestelijke werk, de woede, pijn, verdriet, wanhoop, reacties van omgeving etc, en besluit het zelf temaken.

Het had haar misschien minder bang gemaakt voor wat haar te wachten stond. Daarom maakt ze het nu zelf. Anneke vocht met zichzelf en de gedwongen overgave aan de dood,was benieuwd naar de dood en was er bang voor. De dood legt liefde bloot. Marijtje van der Horst Uitgever: Egodocument van Marijtje van der Horst waarin zij zowel beeldend als met taal, chronologisch toelicht, wat zij meemaakte en heeft ervaren toen bij haar partner pancreaskanker ontdekt werd. Ook gaat zij in op hoe zij zijn dood heeft kunnen verwerken.

Daarbij is het ook een mooi vormgegeven boek, dat uitnodigt om terug opgepakt te worden, in te bladeren en stukjes terug te lezen. Heel de mens, Humor, Praktische Problemen Perspektief: Josje de Klerk Uitgever: De Eentietige Bandiet is een ervaringsverhaal, het debuut van Josje de Klerk die in het boek beschrijft hoe haar leven en dat van haar gezin was gedurende het jaar waarin ze werd behandeld tegen borstkanker.

Ze schrijft open en eerlijk over de fysieke achtbaan waarin ze terechtkwam, maar ook over mentale, relationele en seksuele problemen die zij moesten tackelen. Josje schijft soms met poetische zinnen, levert filosofische bespiegelingen, maar ook uitvergrotende humor. Botkanker, Kanker, Tumor Thema's: Een egodocument van Albert Espinoza bij wie op zijn 14 e jaar botkanker wordt geconstateerd. Het been wordt geamputeerd. Als ze dan toch Europa zouden kiezen lijken Romenie, Kroatië, Albanie etc mij goede opties Toprak en Pepijn Lanen, zit ik toch een beeeeeeeetje goed:: Helaas kan dat niet, maar het zou fantastisch zijn:: NY staat ook nog op mijn verlanglijstje.

Maar zal nog wel een tijdje duren. Wat betreft de minder waarschijnlijke opties zou ik Groenland willen noemen. Zul je zien dat het team ook daar een paar verdwaalde Nederlanders tegenkomt Midden april, iemand al iets verdachts opgevallen? Heb niet zoveel tijd gehad om op twitter of facebook te speuren, maar nu Karin de Groot de nieuwe coach wordt naast Eva kunnen we haar misschien in de gaten houden of ze mensen volgt die elkaar weer volgen..

Ik zag in ieder geval dat Pricilla Kneteman oa bekend van Gooische vrouwen en Spangas het officiele Wie is de mol account volgde, heel recent. Dat kan natuurlijk zijn omdat ze gewoon een fan van het programma is maar ik ging even googlen en ze is Best jong, maar volgens mij was Dennis 22 toen hij meedeed. Er zijn wel vaker jonge mensen in het programma gezien geweest. Ik zie al leuke namen voorbij komen. Zin om te speuren?

Spangas zou inderdaad best eens een ''leverancier'' kunnen worden voor kandidaten. Dat programma spreekt heel veel jongeren aan, toch een aanzienlijk deel van de kijkers. Het zou me niet verbazen als uit dat programma ooit een kandidaat naar voren komt.

Je kan nooit te jong zijn voor het spel toch: Bovendien, volgens mij was Dennis S9 nog jonger 21? In ieder geval hoeft leeftijd geen struikelblok te zijn, anders was Wie is de Mol? Lijkt me juist leuk een beetje meer afwisseling ipv alleen maar dertigers en veertigers.

Ja, klopt maar het is een spel voor volwassenen dus wat hier werd gezegd over dat leeftijd helemaal niks uitmaakt want anders zou junior er niet zijn geweest heeft er niks mee te maken. Het blijft een spel voor volwassenen, en hoewel pricilla 22 is, vind ik haar nog steeds best 'kinderlijk' Als je haar twitter kijkt, haar selfies bijv. Er zijn ook 'kindsterren' die volwassener zijn als ze 22 zijn. Nu ken ik haar niet persoonlijk en dat kinderlijk heeft verder niet te maken met de series waar ze in speelt maar meer haar presence.

Ik schoof haar zelf naar voren dus ik kraak haar niet af als eventuele kandidaat hoor, maar ik twijfelde een beetje qua leeftijd.

Met een paar oudere uitschieters maar dit jaar hadden we over het algemeen best een 'oud' deelnemersveld. Zaten veel 40'ers in: Jan Versteegh, van wie ik dacht dat hij wel kandidaat zou zijn aankomend seizoen is gisteren vertrokken voor BNN's 3 op Reis backpacktocht.

Hij en Geraldine Kemper backpacken in 40 dagen van Amsterdam naar Athene. Tussen 10 en 20 mei. Sowieso lijkt het me dat je je op een avontuur als de mol ruimschoots moet voorbereiden dus ik zie het niet gebeuren. Altijd van de positieve kant dingen bekijken: D Zou het ook wel super leuk vinden als hij mee zou doen. Het is vaak wel zo dat jongere kandidaten veel meer bezig zijn met tactiek en vaak erg fanatiek zijn, dus ik zou het juist wel leuk vinden als er ook wat uitschieters naar onderen zitten.

Heb nog niet echt gekeken en ben nog niet zo thuis in het gehele twittergebeuren om überhaupt daar iets in de gaten te kunnen houden:: Edit Ruud Feltkamp stopt tijdelijk net gtst Als ze stoppen met tweets laat ik het weten al denk ik dat er flink wat kandidaten automatische tweets gaan programmeren. Moeilijk om aanknopingspunten te vinden voordat de opnames begonnen zijn. Of zullen ze al begonnen zijn? Ik denk van niet, maar wel een deze weken Bizar idee he dat ze volgende week o.

De mol is alweer bekend Wie heeft dienst in week 20 want dan vermoed ik het vertrek:: Hmmm fulltime scriptie schrijven op schiphol Hoelahoep gaat een scriptie schrijven over de "Maatschappelijke Relevantie van het Voortijdig Uitlekken van Kandidaatnamen.

Het is te hopen dat ie niet al teveel ''swekkers'' tegenkomt. Kon dat maar Bodejos ;. Art loopt 14 en 15 mei nog mee voor stichting vluchteling dus of ZE zijn al terug of vertrekken na volgende week.

Bij het gesprek met IDTV gisteren werd gezegd dat ze binnenkort vertrekken:: Dus heeft Hoelahoep nog even tijd om zich te settelen op Schiphol:: De makers hebben hun maatregelen genomen om herkenning te voorkomen.

Dus als je een groepje BN-ers met juten zakken over hun hoofd bij een incheckbalie ziet, probeer binnen gehoorsafstand te komen. Nu zijn die vertrekhallen zo ontzettend groot dat je die met 1 persoon niet in 1 keer in de gaten kan houden, maar zo'n groepje valt natuurlijk wel op.

Gaan de BNers niet allemaal apart? Anders vraag ik me af hoe ze nooit gespot kunnen zijn. In werd de hele groep nog met elkaar gespot op Schiphol. Sindsdien zijn ze volgens mij wel voorzichtiger, maar vertrekken ze nog wel allemaal met hetzelfde vliegtuig en via Schiphol. Ze mogen niet naast elkaar zitten in het vliegtuig bijvoorbeeld, is het idee. Ik ga er vanuit dat ze niet als groep tegelijk zullen inchecken.

Bij de gate zou het natuurlijk wel meer opvallen, maar dan moet je er als niets vermoedende nederlander maar net opletten. Dat zal mede afhangen denk ik van waar men naartoe gaat. Zoals vorig jaar bijv. Als je in een toestel met passagiers zit, vallen 10 verspreide BNers niet zo op denk ik. Bovendien zijn dat dingen die altijd door de één of ander getwitterd worden.

Ik weet dat wanneer ik ergens heen vlieg, ik in de tijd dat ik moet wachten voor het boarden, tijdens het boarden, nadat we geland zijn, paspoort controle? Ik snap dat ook nog steeds niet hoe ze dat doen ieder jaar. In werd de complete groep gespot dus je zou Heel veel 'normale' nederlanders tikken elkaar ook aan als ze een bn'er zien in bijv de stad. En daar is het vaak nog veel hectischer. Ik snap niet hoe ze ongemerkt samen zouden kunnen zijn zoals bij in in aflevering 1.

Ik snap nog steeds niet dat bijv toen geen namen naar buiten kwamen. Je ziet een hele camera ploeg en 10 bn'ers en een man in pak met een envelop op schiphol lopen Goed, ik weet van Expeditie Robinson dat ze vorig jaar 4 mei zijn vertrokken.

Iemand al namen aan elkaar kunnen linken, zowel van Expeditie als bij de mol. Lukt me niet echt, frustrating. Maar ik denk idd dat de crew er nu wel meer moeite voor doet om geen namen uit te laten lekken zoals vorige jaren Dennis Weening is in ieder geval tot komende zondag in Nederland ivm de live finale van So you think you can dance.

Zijn er dit jaar al vermoedens wie kandidaat zal zijn? Ik heb op het forum heel wat wensen langs zien komen maar nog geen echte vermoedens. Denk dat ze na afgelopen jaar wel echt voorzichtiger zijn voor het komende seizoen en misschien ook wel strengere socialmediaregels hebben.

Waar zullen ze heen gaan? En WIE zullen erheen gaan? D Landen die ik graag zou zien, op volgorde van het continent dat het laatst aan de beurt is geweest: Dat wordt Art schaduwen:: Hoelahoep zit op schiphol de boel in de gaten te houden:: Ik ben net op Schiphol wezen kijken:: Dit laat maar weer zien wat een grote fan je bent Pac! Veel mensen zullen wel naar schiphol willen gaan, maar er zal maar een enkeling echt gaan.

Vooral de laatste twee seizoenen, met de aparte bekendmaking van de kandidaten, zorgt er altijd voor dat ik extra veel zin krijg in het seizoen. En het is voor de programma-makers ook erg jammer als kandidaten eerder uitlekken.

Dus doe het vooral, maar bederft het uiteindelijk niet de voorpret voor zowel de kijkers, als de makers? Snap wat je bedoelt DylanS. Maar ook al weet ik de namen van te voren althans de gegokte namen dan nog vind ik het spannend als ze de kandidaten bekend gaan maken en dan juist om het feit of de namen die gevonden zijn ook daadwerkelijk degene zijn.

Haalt bij mij gelukkig niet het gevoel weg naar de opbouw richting aflevering 1. Ik weet nu al wie de mol is. Jullie hebben ook helemaal gelijk en ik vind het erg leuk om te lezen dat Pac naar Schiphol is gegaan etc. En natuurlijk de aankomende twitter-stiltes waar we uit kunnen halen wie er mee zouden kunnen doen. En dan het enorme ingewikkelde gedoe, waardoor mensen er nog achter kunnen komen of iemand aan widm of Expeditie Robinson meedoet.

Impressive Maar toch bedacht ik mezelf, als Pac de crew tegen was gekomen en al een paar namen had geweten, of ik dat wel zou willen weten Uiteindelijk zou mij nieuwsgierigheid het denk ik overwinnen, maar toch. Ben benieuwd Rämon, zou leuk zijn als er weer wat kloppen:: Zou best eens kunnen want alleen op naam ken ik er 1: Pin me er niet op vast he, opnames moeten waarschijnlijk nog beginnen inderdaad.

Art tweette iets vanuit Londen. Maar ik vond dit lijstje namen wel widm passend. Bekende koppen, iets minder bekende koppen. Maar geen met ster-allures.

Froukje de Both is wel een A naam. Jacqueline Govaert en Spike zijn in de muziek heel bekend en Domien is heeeel erg populair aan zijn twittervolgers te zien. Heb ze even zitten googlen en ken toch iets meer dan ik dacht Al denk ik dat die ene gozer van gtst naam alweer kwijt en Toprak ook wel mogelijk kandidaten kunnen zijn. Beetje verontrustend dat ik ze allemaal ken Zitten zeker leuke namen tussen, maar voor sommige twijfel ik wel of die ja zouden zeggen.

Spike zie ik namelijk niet zo snel in Wie is de Mol? Ik gok trouwens dat ze gister weg zijn gegaan. Jacqueline Govaert was gisteravond aanwezig bij de live finale van de Beste Singer Songwriter dus als ze gisteravond zijn vertrokken, dan doet ze zeker niet mee , maar verder heeft ze tot 26 juni geen optredens gepland staan in haar tour.

Wat een gezellige drukte hier ineens: D Zou wel een stunt zijn als ze al geweest zijn en nu zitten te gniffelen over het feit dat wij aan het gokken zijn wanneer ze gaan: Klopt, ik zag dat ze haar laatste voorstelling van het seizoen op de 21e speelt dus donderdag! Ik zat eigenlijk te denken aan Koos van sbs6, nog een homo hunk van Sbs na Viktor vorig jaar. En Martine en Sanne zijn close, dus ik dacht die zien we vast ook nog wel.

Koos is nu nog bij het songfestival om verslag te doen, en Sanne heeft donderdag haar laatste voorstelling voorlopig dus ik dacht dat ze vast de week erna wel zouden vertrekken. Art is nog in Nederland. Ik zag hem fietsen! Ben er achter gekomen dat hij in de buurt woont, zag hem paar weken terug ook al samen door mijn buurt lopen met zijn vriendin. Nu weet ik dat Amsterdam niet héél groot is, maar te voet..

Anyway, ze zijn nog in nederland dus. De laatste tweet van Art van gisteren bevestigd dat ook. Dus ze ze vertrekken dit jaar iets later! Btw, bij Expeditie Robinson zijn ze ook nog niet weg volgens mij.

Dennis was 2 dagen terug nog in Nederland en Nicolette tweet ook gewoon door. Vorig jaar waren ze al vanaf 4 mei weg.. Daar ook wat later dus waarschijnlijk. Je zou nog kunnen bedenken dat Art ''geregisseerd'' aan het twitteren is.

Maar als ie zelf gesignaleerd wordt, dan zou je kunnen stellen dat ze inderdaad nog niet weg zijn. Ben je een bierliefhebber? Dan kan je vanaf 28 mei je geluk niet op, want die dag start de Week van het Nederlandse bier.

Je wordt om Vervolgens houdt niemand minder dan Art Rooijakkers enkele mythes over bier tegen bierhet licht. Daarna maak je met vrouwelijke bierexperts als Fiona de Lange en Sofie Vanrefelghem een rondje langs de brouwers op het Nederlands Bierproeffestival Den Haag en mag er geproefd worden.

En je gaat naar huis met een goed gevulde goodiebag! Zou kunnen dat ze begin juni gaan. Maar goed, dat gaat ook weer op voor de Azië kant natuurlijk:: Oh, had straks wat opgezocht en kwam al snel in juni uit met mooi weer. Zijn er actieve WIDM? Het zijn 14 vragen, gericht op jouw gedrag als kijker hoe je de identiteit van de mol probeert te ontrafelen etc. Wellicht dat ik op basis van jouw antwoorden nog iets wil doorvragen, maar dat zal ik dan later laten weten.

Je hoeft geen privégegevens te vermelden, alleen voornaam en leeftijd. Stuur mij een berichtje als je mij zou willen helpen! In ieder geval bedankt! Ben er achter gekomen dat hij in de buurt woont. Typisch dat Art een half uur geleden dit post: Maar wij weten inmiddels wel dat dat niet voor de opnames van een nieuw seizoen Wie is de mol is ; Die gaat gewoon een lang weekend weg ofzo: Hahahaha, ja zo leuk van Art.

Hij kent ons zo goed dat ie nu dit post en dat wij denken ok ze zijn weg. Wat dus idd niet is. Hij zou dat nooit echt posten als ze zouden vertrekken.

Ohja, Jan Versteegh is terug van 3 op reis. En als het klopt dat ze pas in juni gaan, heeft hij dus nu even kort tijd om bij te komen en om dan mee te gaan! En dan heb ik volgend jaar iets lekkers om naar te kijken:: Dat dacht ik ook inderdaad. Maar stiekem hoopte ik wel op mensen die fanatiek op zoek zouden gaan naar welke vliegtuigen allemaal vertrekken van die gates.

Ze mogen van mij ook wel een keer Rome en omstreken aan gaan doen! Alleen die stad al is meer dan voldoende voor een halve serie Wie is de Mol? Rome is net een groot openluchtmuseum. Als je daar komt, je mond valt vaak open van al de mooie dingen die je zal zien!

Oh en ze moeten iets doen met de smaken ijsjeswinkel! Haha, ik was vergeten neer te zetten dat het daar helaas wel vol zit met Nederlandse toeristen Had er wel aan gedacht dat ik het op het eind van de post er nog neer moest zetten. Helaas, zou wel echt heel leuk zijn geweest. Misschien voor ooit nog een keertje met onbekende Nederlanders? Art zit trouwens in Memphis, selfie bij graceland op zijn Instgram met z'n grote held Elvis.

Zullen wel in juni vertrekken dit jaar! Niet te hopen dat hij dan weg waait in Memphis: D Zit nu online te kijken naar wat storm chasers en verwachten nog wel wat stormen daar. OF zouden ze daar een spel hebben. Wie blijft het langste staan als er een orkaan aan komt: Een van de K3's. Hun zijn echt grappig als ze niet samen zijn kijk naar Ranking The Stars met Kathleen.

Er is nu een winactie dat je bij de finale van Expeditie Robinson kunt zijn en daar staat "ja, ik ben minimaal vanaf 15 juni tot en met 23 juni beschikbaar" Wat ER betreft vertrekken ze dus heel binnenkort.

Zou dat betekenen dat het een All Stars seizoen gaat worden? Hoop dat Zimra en Juliette dan meedoen al hoe wel betwijfel ik de kansen van Juliette. Nee, het is gewoon een poll zodat ze willen weten wie jij de ultieme Robinson vind van alle seizoenen. Wordt dit seizoen 15 eigenlijk? Kan het hier weer over de mol gaan ;. Art was de laatste dagen in Amerika.

Dus het westelijk halfrond? Dat hij in één keer doorvliegt? Zou me niks verbazen, net als het feit dat Art misschien deze tweets geprogrammeerd heeft. Art had toch op de 27e en 28e nog gewoon werk te doen in Nederland?

Art heeft iig vorige week dinsdag de Sluiskiltunnel in Zeeuws-Vlaanderen geopend, dus toen was hij sowieso nog in Nederland er zijn beelden van! Misschien is seizoen 16 inderdaad in Amerika? Canada zou ik ook super vinden! Het westen van dat land biedt genoeg mogelijkheden denk ik, ook al zijn ze al eens in Canada geweest!

Niemand postte het hier, dus doe ik 't maar:: Laatste ochtenddienst voordat ik drie weken op vakantie ga! Lijkt mij ook een leuk type voor widm. Al staat in zijn agenda wel dat hij op 12 juni draait in het Teejater in Schaleeijk dacht ik maar op de site van Teejater zelf staat niets. Althans niet zoals ik met de telefoon kan zien. Misschien dat ze dan toch al weggeweest zijn en dat Ruud meedeed? Even iets om in de gaten te houden.. Art is naar Amerika vertrokken memphis.

Hij heeft wel bnn erin vermeld dus maar misschien weet iemand van bnn dat hij daar voor widm heen gaat en dat dit zijn deelname kan coveren.. Ook al zouden het natuurlijk leugens zijn, misschien vliegen ze wel die kant op allemaal. En Timur Perlin houdt momenteel een sabbatical http: Ook al staat op bovengenoemde site dat hij niet meedoet aan WIDM of ER , is het natuurlijk wel iets om in de gaten te houden ;.

Timur Perlin is gewoon in Nederland hoor. P Afgelopen donderdag in elk geval nog wel. Davey doet ook al mee aan het pluggen van amerika: Hij volgt het vak O en O. Dat is techniek, ontwerpen en presenteren.

Hij heeft dan ook een liefde voor bijzondere hebbedingentjes. Heel zijn kamer hangt vol met dingen uit Amerika, verkeersborden, filmblikken en “gekke spulletjes uit euro winkels. Het zou me 0,0 verbazen als genoemde kandidaten inderdaad in WIDM zitten en dat de redactie ze vriendelijk heeft gevraagd zoveel mogelijk de VS te pullen om aldoende een eerste dwaalspoor te hebben.

Kleine moeite ook toch? Je moet sowieso smoezen verzinnen. Enige hulp van de redactie is gewenst en die vraagt dan de VS te noemen Ik denk dat 3 op reis makkelijker Amerika in kan komen omdat het een reisprogramma is en dus reclame maakt voor Amerika en daarmee voor Amerika hopelijk meer toeristen kan trekken. Misschien zijn ze inmiddels vrijdag?

Als Fleur Wallenburg meedoet zou dat kunnen kloppen. Fleur Wallenburg vertelde tijdens het radioprogramma van 3FM dat ze vrijdag op vakantie ging.

Als het reclame-aspect een argument is, dan zou je kunnen stellen dat dit ook voor WIDM zou gelden. Als voorbeeld is Zuid-Afrika te noemen. Op de vakantiebeurs in Utrecht werd in de algemene stand van het land verteld dat WIDM een positief effect heeft gehad op het aantal boekingen, onder meer naar het resort in het Krugerpark, waar die kooien opdracht is opgenomen.

Misschien zijn dit wel oude foto's:: Alleen geloof ik dan niet dat zr in Memphis en omstreken zitten. Ten eerste is zowat de hele staat Texas en er omheen overstroomd en zitten ze dan daar midden in het tornado seizoen.

Al kunnen ze natuurlijk wel noordelijker ofzo zitten. Of wellicht daar verzamelen en vanuit daar doorvliegen richting midden of zuid amerika?? Zo raar is het op zich niet dat mensen naar de VS gaan toch? Hoeft toch niet per se met WIDM te maken te hebben? Hmmmm, het begint toch wel opvallend te worden, de VS ; Maar Zuid-Amerika is inderdaad ook een goede optie. Wat namen betreft, zag ik vanmiddag die van Bart Boonstra voorbij flitsen Geen idee wie dat is, maar het was op een widm-fansite.

Net even gegoogeld, schijnt een presentator van Nickelodeon te zijn die o. En voor de weinige mensen die het gekeken hebben zo'n succes was het niet: Bart presenteerde ook Secret Story samen met Renate. Haha, ja, idd, maar dan dus minder bekeken xd Bart lijkt me overigens wel een leuke kandidaat: Sara kroos lama's Geraldine Kemper BNN Jelka van houten actriese, zus van Clarice Dionne Stax nos journaal Kim lian vd Meij musicals mirella van Markus hart van nederland Froukje de both Naomie van As hockey Beau van erven dorens Klaas Kruistum checkpoint eo thomas van luyn cabaretier freek vonk bioloog bart boonstra nickelodeon.

Beau presenteerde vanavond een live-uitzending van Shownieuws, dus hem kunnen we ook afstrepen. Ook Kim-Lian was vandaag nog in Nederland. Had een viewing van een film waar ze inspeelt en ze postte daar een foto van op Twitter samen met Mike Weerts. Geraldine Kemper BNN Jelka van houten actriese, zus van Clarice mirella van Markus hart van nederland Froukje de both Klaas Kruistum checkpoint eo thomas van luyn cabaretier freek vonk bioloog bart boonstra nickelodeon las dat timor 3fm en wytse Q music op "vakantie zijn" en natuurlijk de eerder genoemde fleur wallenburg ruud veltkamp retweet over draaien op mei, dus valt voor mij af Sara kroos lama's is terug van een bedrijfs uitje naar spanje, maar ik ben nog niet overtuigd dat haar tweets niet ingeprogrameerd zijn.

En tevens heeft Tinur aangegeven dat hij "vakantie" heeft genomen om zich voor te bereiden op zijn nieuwe radioprogramma. Ik schrijf Fleur af, vooral vanwege instagram. Ze reageert zelf namelijk ook op reacties van anderen. Kan natuurlijk, maar lijkt mij onwaarschijnlijk. Ik denk inderdaad dat we haar kunnen afschrijven. Al zou ik het wel jammer vinden omdat ik haar echt een leuke kandidaat lijkt. Tevens zou ik het leuk vinden als iemand van 3FM meedoet.

De afgelopen keren dat 3FM kandidaten waren ook leuke kandidaten Coen, Paul, Sofie etc dus laten we het hopen. Hele gekke optie misschien: Is nu ook vrij namelijk:: Al 5 dagen niet aan het twitteren.

Niets is wat het lijkt, toch? Anders Sacha de Boer of Rick Nieman dan misschien? Art tweete gisteren dat hij koffie aan het drinken was met Patrick ja, dié Patrick Dat kan natuurlijk een oude foto zijn, die die heeft gepost. Zeker omdat er ook een andere molkandidaat op staat. Die weet dus hoe dat 'liegen en smoezen verzinnen' werkt. Maar niets is wat het lijkt, het zou dus zomaar kunnen zijn dat ze nog niet eens vertrokken zijn. Mirella van Markus kunnen we ook afstrepen. Ze presenteerde vandaag live Hart van Nederland.

Dat weten we niet, maar wat we wel zo goed als zeker weten is dat de opnames in deze maand gaan plaatsvinden, omdat Art in bepaalde delen van mei nog in Nederland was. Het kan zijn dat ze deze week 1 juni? Maar wat ik me wel afvraag, waarom plaatste Art laatst een beeld van hem in IJsland met een tekst als 5 jaar geleden mijn debuut als presentator van WIDM?

Ik acht de kans, weliswaar klein, nog altijd aanwezig dat er een andere spelleider is. Zijn denk ik twee opties: Ik meen me te herinneren dat Art al ergens heeft gezegd dat hij sowieso het zestiende seizoen nog mag doen, maar het is natuurlijk pas zeker als hij daadwerkelijk aan het presenteren is ;.

Midden in de zomervakantie wil je niet met een groep BN'ers op Schiphol staan, ook is het spotrisico groter in de zomervakantie Nederlanders zijn overal te vinden op de wereld maar zeker in de zomervakantie. Witte Raaf heeft eerder in dit topic een lijstje geplaatst met allemaal mogelijke kandidaten gebaseerd op hun social media-gebruik. Eerder is dit een goede methode geweest om kandidaten te herkennen. Van zijn lijstje kun je al meerdere mensen afstrepen omdat ze een live presentatie hebben gehad.

Dat zou ook nog eens niet zo gek zijn. Het is dan alleen zaak om Art af te schermen, de rest kan immers doen alsof ze helemaal niets met WIDM van doen hebben. De molloten staan er met hun neus bovenop, en hebben niet in de gaten dat ze naar opnames van een opdracht staan te kijken. Zal voor de crew dan ook wel een extra spanning opleveren als ze het in Nederland houden.

Art plaatst zojuist deze 'selfie' ;D https: P En dan was er op 1 juni nog een post met mol Patrick Stoof, maar ja die twee kunnen ook paar dagen eerder al wat gedronken hebben natuurlijk Hij lijkt er ook echt op:: Maar de weg ziet er eerder uit als een weg in het buitenland met gele strepen???

En zal wellicht gewoon ergens van internet afgetrokken zijn   ;. Gewoon van internet inderdaad. Als dit niet betekent dat ze al weg zijn, dan weet ik het ook niet meer, waarom zou Art anders een stockfoto plaatsen? Wel een leuk plaatje trouwens: Maar mijn gevoel zegt me dat ze 1 juni zijn vertrokken. Als we Art in die periode ook niet in Nederland spotten dan moet het haast wel zo zijn ja:: Maar lijkt me dat dit niet deze week is opgenomen.

Wat ook grappig is, is dat Angela Groothuizen ex widm presentatrice er ook te gast is: De show wordt dus niet in de week van de uitzending zelf opgenomen.

Had een mooi aanknopingspunt kunnen zijn: Daar van moet uit te vinden zijn wanneer dat wordt opgenomen. Jammer dat Richard er al eens in heeft gezeten dus niet nog een keer kan.

Indertijd hoopte ik dat hij de eerste mol werd die een rood scherm kreeg maar TOCH terugkwam Jelka van houten actriese, zus van Clarice opnames in belgie tweet mirella van Markus hart van nederland hart van nederland op TV gezien freek vonk bioloog bij giel 3Fm tweet Klaas Kruistum checkpoint eo tweet over regen van vanavond. Geraldine Kemper BNN in oostenrijk voor 3opreis? Oef dat weet ik eigenlijk niet, er zijn natuurlijk zoveel verschuivingen in dat team de laatste tijd.

Ik dacht ook dat het Eva was die wegging, was iig een vrouw maar ben niet zo goed in namens als het gaat om het backstage WIDM team. Sandra Schuurhof is trouwens live aan het presenteren deze week, dus het zou me erg verbazen als ze mee zou doen. ER is in ieder geval bezig aangezien Dennis Weenink een tot op zijn fb heeft gezet dat ze aan het werk zijn.

Dus wellicht dat mensen die nu niet actief zijn op twitter ook wel in Robinson kunnen zitten natuurlijk. Heb ook even geen namen waarvan ik denk dat ze wel eens in widm zouden kunnen zitten. PS ze zijn echt wel weg: Eva en JP zijn serieus gestopt. HJet zijn dus geen roddels maar het verhaal uit 1e hand ;. Rosa da Silva heeft sinds 24 mei niks meer getweet. Of ik hoop het gewoon te erg. Ik weet niet of goedele wel echt het molbloed heeft maar iedereen kan me verassen: Zaterdag hoorde ik Timur al weer op de radio.

Hij is in ieder geval terug of hij lag er snel uit. En gisteren was er een promo dat Jan Versteeg en Geraldine Kemper een tour door Europa maken voor 3 op reis. Dus het zou ook goed kunnen dat ze echt in Oostenrijk zit. De toer door Europa van Geraldine en Jan is al opgenomen, dus beiden kunnen nog steeds kandidaat zijn.

Weer even een samenvatting: Sanne wallis de vries was behalve op twitter ook afgevallen i. Dank voor input, samen komen we wel tot een groep die we later nader moeten onderzoeken. Bart Boonstra was drie dagen geleden aanwezig bij een voetbalclinic voor Nickleodeon volgens zijn twitter en de tweet van de daar ook aanwezige Andre Ooijer , dus hij kan denk ik ook weggestreept worden:: Black Molly op  9.

Ik zie dat jullie lekker bezig zijn hier! Leuk om te volgen ;D Citaat van: Annemieke Schoolaard 3 FM zou een vrijgezellen weekend hebben gehad i. Ze staat wel ingepland voor dit weekend. Alhoewel er wel live van Pinkpop wordt uitgezonden waarbij niet altijd het vaste schema wordt gebruikt. Wat betreft Klaas van Kruistum. Op zijn Instagram staat een foto van een nieuw dak op zijn huis; hij gaat verhuizen. Zou wel een fantastisch goed excuus zijn om even 3 weken 'weg' te zijn, maar dat hij dan in werkelijkheid in De Mol zit en deze foto dus nep is Zo te zien nieuwbouw.

Zou ook nog kunnen. Klaas is inderdaad wel opvallend, ook al met die "boevenfoto's" voor zijn Amerika werkvisum. Kan ook zijn dat ze vroeg zijn afgevallen. Ik ga er bij mijn analyse vanuit dat de opnames 1 juni zijn begonnen, omdat Art, in mei diverse verplichtingen had in Nederland. Sowieso niet - Sierd de Vos onlangs nog commentaar bij een wedstrijd - Ruud Feltkamp was bij de première van nieuwe Jurasic film - Jelka van Houten had opnames begin juni - Jochem van Gelder was bij iets van een goed doel op 6 juni , groot fan van het programma, doet waarschijnlijk dit jaar niet mee… - Pim Muda op 1 juni nog bij Jinek , regelmatig voorbij zien komen als mogelijke kandidaat.

Kan een deelnemer zijn - Kysia Hekster Nos koninklijk huis verslaggeefster , veelal retweets, en tweets met artikelen met wat pauzes. Geen eigen tweets o. Zij heeft op 3 juni iets retweet, verder veel stiltes laatste tweet daarvoor 24 april. Misschien retweet om deelname te camoufleren? Plaatst 2 hele vage tweets, een vliegtuig tweet fasten seatbelts en dag later een foto van een boek op het strand.

Dit is misschien wel interessant.. Heeft iemand haar nog op tv gezien? In de gaten houden? Heeft een stilte vanaf eind mei. Ook in de gaten houden..? Twijfelachtig - Froukje de Both, heeft waarschijnlijk gewoon opnames in Nederland deze maand, maar je weet nooit… - Dione Stax heeft iemand haar gezien bij het NOS journaal laatste dagen?

Puur naar Tweets gekeken. Misschien helpt dit anderen weer op een spoor: Ik geloof dat Dionne 2 3? Ondertussen staat in het programmaschema van 3fm Herman Hofman dit weekend de uren van Annemieke overneemt, dus dat begint verdacht te worden ;D. Dat begint toch verdacht te worden inderdaad. Vooral omdat Annemiek zover ik mij kan herinneren altijd op pinkpop aanwezig is. Op de site van 3FM staat ook nog eens: Annemieke Hier, zaterdag 20 juni Kunnen 3 weken vakantie zijn, maar ook 3 weken in de agenda vrijhouden voor WIDM?

Mannen – bart boonstra nickelodeon 1 tweet over voetbal middag met Andre Ooier - Najib Amhali, twitterstilte vanaf 31 mei:: Op welk terras in Amsterdam hadden we nou ook al weer afgesproken? Oja, wie misschien aan de lijst van potentiële kandidaten kan worden toegevoegd is cabaretier Martijn Koning, heeft alleen paar retweets sinds 1 juni en volgt Art sinds kort okee ik weet dat ze daar op zouden letten, maar toch..

Ik denk dat je Bracha van Doesburg wel weg kunt strepen. Dit is al een paar maanden zwanger van een tweeling. Lijkt me sterk dat ze dat aan WIDM mee doet. Ik denk dat de categorie Retweets indd vaak verdacht is.

Bn'ers laten vrienden tweeten en die retweeten dan gewoon dingen zonder al te veel moeite te hoeven doen. Even terugkomen op een paar dingen hierboven. Martijn Koning retweet een tweet waarin iemand anders vermeld dat hij as zaterdag morgen dus in het theater speelt aansluitend. Dus die kunnen we afstrepen. Bracha is zwanger dus die doet niet mee.

Ik denk als Hadewych 3 maanden eerder had geweten dat ze zwanger was dat ze het ook te kort dag geweest. Nikkie Plessen ken ik. Ik heb haar nog gevraagd, en ze zei dat ze meerdere keren gevraagd is maar zichzelf niet mee ziet doen aan zo'n spel. Nu leven hun een heel ander leven. Als je kijkt naar de kandidaten van de seizoenen ken ik eigenlijk op HInd na geen 1 iemand die echt zo'n Amsterdam oud zuid type is.

Die voelen zich veel te belangrijk om mee te doen met zo'n programma. Annemieke Schollaerdt zou een goede zijn, maar als haar radioshow op 20 juni gepland staat Vaak zijn het wel volle 3 weken incl een paar dagen acclimatiseren. Lisa Loïs was veel afgevallen zag ik, misschien is ze gevraagd en je hoort vaak dat mensen dat ook als een soor tkans zien van.

Ik wil fit op tv verschijnen bij zo'n avonturenprogramma dus ik ga 4 maanden voorbereidend sporten Je weet het niet! Katinka Polderman heb ik ook al eens geopperd, zou een leuke kandidate kunnen zijn. Ron Boszhard zou ook zomaar eens kunnen. Heeft hij twitter, ik kan hem niet vinden? Lisa Lois was op 9 juni bij het concert van Jessie J in Amsterdam, bij persoonlijke tweets staat een tweet naar Jessie J en iets over dat ze geweldig was en dat ze snel terugmoet komen.

Jessie J had haar schijnbaar 'on the spot' gezet zoals Lisa tweet, dus dit lijkt me allemaal waargebeurd en niet in scene gezet.

Op die ene persoonlijke tweet naar Jessie J na dan Hadewych Minis tweet dat ze aan het eten zijn, foto waarop veel Bn'ers te zien zijn. In een keer kunnen we afstrepen alvast: Leuk dat jullie hier allemaal zo aan het zoeken zijn:: Is Elvira Out hier al eens genoemd? Ik zie haar namelijk net doodgaan bij GTST: Is het wellicht een idee om degene waarvan een goed vermoeden is naast hun facebook profielen te houden of heeft iemand dat al gedaan???

Okay, twitter is niet mijn ding, maar zal, als ik me fit genoeg voel, morgen ofzo wel eens een kijkje nemen op facebook.

Annemiek heeft een 'keelontsteking' en draait vandaag niet haar radioshow Ron Boszhard kunnen we ook waarschijnlijk afschrijven.

Zag al een promo op tv en de website van t programma geeft extra bevestiging: Begin juni komt de Volvo Ocean Race vloot aan in Europa. Annemieke begint nu wel steeds geloofwaardiger te worden!!!!! Stacey Rookhuizen zou ik persoonlijk geweldig vinden.

Een beetje iemand met pit. Beetje een vrouwelijke Tygo. Katinka Polderman vind ik ook nog steeds wel passen. Celine Purcell tweet amper maar laatste was op 30 mei.. En vind Froukje de Both nog steeds iemand om in de gaten te houden.

Sinds 30 mei 2 tweets en beide staat ze zelf niet op, terwijl als ik haar instagram bekjke staat ze er zelf best vaak op. Beide tweets zijn ook met hashtag rtl4 naaamprogramma terwijl als je haar twitter gaat scannen doet ze dat amper..

Stacey Rookhuizen laatste openbare post is van 28 mei: Het was een feestje en een prachtige leerschool, maar nu is 't tijd voor een nieuw, spannend hoofdstuk! Community is in voor het laatst wat gepost. Froukje de Both laatste post op facebook is van 1 juni. Een of ander nietszeggend filmpje wat ze deelt. Alleen staat daaronder wel op 28 mei dat ze Citaat. Heeel veel zin in!! Katinka, Annemieke en Najib lijken me superleuke kandidaten:: In het kader van 70 jaar bevrijding praat artrooijakkers met verschillende generaties oorlogsgetroffenen.

De erfenis van Anne Frank, Fabienne de Vries heeft ook een twitterstilte vanaf 30 mei Ik ken wel iemand die ik even kan navragen of ze iets over Froukje weet op dit moment En ik mag toch hopen dat dat programma van Art al eerder is opgenomen, ze moeten inmiddels toch echt wel bezig zijn met het spel? Hoe was die spreuk uit seizoen 7 ook weer? Enig speurwerk opent deuren Hoewel de Tweede Wereldoorlog zeventig jaar geleden ten einde kwam, werkt deze oorlog nog steeds door, ook in het nu.

Oorlog is iets waar je nooit meer los van komt. Op het toneel van Theater Amsterdam in het decor van het Achterhuis, nodigt presentator Art Rooijakkers oude en jonge gasten aan tafel uit om met elkaar verhalen en ervaringen te delen. In de gesprekken wordt de lijn van de verhalen, naar de samenleving van nu getrokken.

Tijdens het programma worden de gesprekken aan tafel bij Art Rooijakkers verscherpt, aangejaagd of van commentaar voorzien door korte scènes uit de theatervoorstelling Anne.

Deze scènes worden live gespeeld in het decor van het Achterhuis. De opnames van de uitzending vinden plaats van Wilt u de opnames bijwonen? Laat ons dat dan z. De uitzending is op zaterdag 13 juni om En daarom stuurt Art natuurlijk ook af en toe zo'n vage tweet over een terras in Amsterdam.

Zouden de makers weer meelezen hier? Mooi dat je het gevonden hebt. De redactie verbaast zich waarschijnlijk nu alweer van alle dingen die hier genoemd zijn ;. Erg verdacht bericht van Stacey, met demol! Ook Froukje is mooi gevonden met die vage tweets. Ik betwijfel of Annemieke als excuus een keelontsteking op zou geven. WIDM-kandidaten plannen normaliter wel een goed excuus van te voren, zou ze van tevoren een ziekte plannen:: Annemieke heeft getweet dus.

Als ze echt keelontsteking heeft is het natuurlijk heel vervelend voor d'r, ik weet hoe klote het is. Overzichtje weer mijn analyse aangevuld met alle info van anderen, samen komen we uiteindelijk vast tot een mooie voorlopige lijst. En er zullen misschien ook niet Twitteraars meedoen, wat te denken van Wilfried de Bruijn bijvoorbeeld?

Er zijn overigens ook wat namen die we kunnen afstrepen waaronder Dominique v. Zij zou zomaar eens in widm kunnen zitten Twijfelachtig - Froukje de Both, heeft waarschijnlijk gewoon opnames in Nederland deze maand, maar je weet nooit… - Lisa Loïs, heeft ook ooit aangegeven graag mee te willen doen.

Had wel iets met een concert. Dus deelname lijkt niet logisch. Paar retweets van projecten die voor de opnameperiode zijn afgerond.. In deze ogenschijnlijk rustige tijd wil ik jullie nogmaals laten weten dat er al hard wordt geschreven en gewerkt aan nieuwe muziek! Niet alleen dat…we gaan ook weer met een compleet nieuwe show de theaters in!

Tot die tijd is het schrijven, schrijven, schrijven en opnemen. Maar tussendoor is er af en toe nog tijd voor een bijzonder optreden. En deze wil je echt niet missen. Rosa da Silva heb ik niet gevonden op twitter josje K3 Lisa Loïs zelfde vage tweet live bij een concert zie ook jeroen pauw stacy rookhuizen vage tweet over live beelden zia lisa lois en jeroen Elvira Out kan ik niet vinden Celine Purcell zeer inactief op twitter april Fabienne de Vries in omschrijving staat dat ze ook presentatoren coacht, misschien ook wel als medewerker mee?

Martijn Koning tweet o. Guido Spek doet niet mee of is iig vroeg afgevallen. Ik zag hem vorige week maandag 8 juni op de premiere van Kiss of the Spider Woman. En Pearl Jozefzoon maakte begin februari bekend dat ze zwanger is en aangezien we nu toch weer 4 maanden verder zijn, lijkt het me niet dat ze meedoet  ;. Er zitten namen tussen die meer voor Expeditie Robinson in aanmerking komen zoals Stacey Rookhuizen en Sandra van Nieuwland.

Lijkt me niet logisch dat dat namen voor Wie is de Mol zijn. De ene heeft al meegedaan aan Atlas en 71 Graden Noord en laten de kandidaten van Wie is de mol 99 van de keer nog niet aan soortgelijke programma's hebben meegedaan en Sandra van Nieuwland heeft Expeditie Robinson als 1 van haar favoriete programma's op facebook en de Mol niet. Najib Amhali, helaas helaas: Najib is in Spanje voor opnames van 2e seizoen Bluf Wie stijgt op mn lijstje: Paar retweets van projecten die voor de opnameperiode zijn afgerond In de gaten houden:: Airen Mylene, wat retweets en een bericht over een reportage voor Grazia met Dennis Weening.

Geen idee wanneer dat is geweest, maar als dat artikel tussen 1 en 10 juni is gemaakt kunnen we haar afschrijven, ook als ze op tv is geweest. Iemand haar toevallig nog gezien bij Shownieuws? Ik kijk t niet namelijk ;D. Ik kijk t niet namelijk Grin. Kijk ik ook niet maar als ze dat stuk samen met Dennis heeft gemaakt dan is het sowieso voor 1 juni aangezien Dennis toen al bezig was met opnames van expeditie Robinson.

Is er wellicht een mogelijkheid dat ze iemand van Q Music zouden kiezen??? Marieke is twee weken weg maar wietze tot augustus zie: Ervan uitgaande dat de maand juli te laat is voor WIDM, zal de opnametijd ergens tussen 29 mei en 2 juli liggen.

Op 28 mei is Art aanwezig bij een biermasterclass http: Het ligt in de lijn der verwachting dat Art net als vorig seizoen een paar dagen eerder met de crew vertrekt.

De kandidaten zullen dan niet eerder dan begin juni vertrekken. Al met al zullen ze ergens tussen 1 en 10 juni vertrokken moeten zijn, lijkt me. Art plaatst foto's van Concert at Sea op 27 juni. Als hij bij dit concert aanwezig is geweest, kan de window voor het vertrek van de kandidaten worden teruggebracht naar juni.

Echt superhandig dat hier een overzicht wordt bijgehouden van mogelijke kandidaten:: Naar mijn idee zijn een paar genoemde namen wel wat twijfelachtig. De opnamen   http: Omdat het geen hoofdrol is, kan hij misschien toch nog een paar weken ertussenuit. Het nieuwtje kwam echter pas op 12 juni naar voren, terwijl de opnamen toen al even bezig waren.

Op 15 juni laat ze via Facebook   https: Het screenshot is van een Mac, niet van een mobiel. Mocht ze het een en ander toch in scène hebben gezet, dan heeft ze er veel werk van gemaakt, haha. Ze reageert daarmee op een opmerking dat ze zo vroeg aan het twitteren is. In Thailand is het vijf uur later, aldus Lenette.

Niets is wat het lijkt, maar zou een WIDM-deelnemer zich onnodig in de kaarten laten kijken? Hij gaat op de foto met een hond. Kan natuurlijk best een afleidingsmanoeuvre zijn, ware het niet dat hij zegt: Dat vind ik riskant om te zeggen als je niet in Italië vertoeft.

Radio-dj Wietze de Jager zou goed kunnen, maar ik heb misschien een andere potentiële deelnemer gevonden die bekend is van de radio: Is sinds begin mei niet meer op de radio en tweette op 3 juni voor het laatst ‘Ik heb een plan. Een heel vet plan. Omdat ik het zo mis. Dan zouden de kandidaten wat later dan 1 juni zijn vertrokken, maar dat is volgens mij in theorie mogelijk.

Is op de Molfandag trouwens nog verteld wie de opvolger is van Eva Keune? Leuke overdenking en qua periode klopt het wel. Art is er zelfs zo van geschrokken dat hij niets meer twittert:: Maar weet niet wie de opvolger is voor Eva maart ben ook niet bij de molfandag geweest.

We hopen dat het een aangename reis. Jessie J had haar schijnbaar 'on the spot' gezet zoals Lisa tweet, dus dit lijkt me allemaal waargebeurd en niet in scene gezet. Als je nog een keer een lelijk woord zegt wordt je zwaar gestraft. Weer ondergaat ze gesteund door vriend Bram en haar familie behandelingen. Ik ben tweeëntwintig jaar oud en mijn man is drie maanden geleden gestorven. KUTJES VOELEN GANGBANG GEZOCHT

Club jacqueline loon op zand gillend klaarkomen

GEILE TEEF NEUKEN NEUKEN VLISSINGEN